Pieter Ermers, 02-09-1958

Pieter heeft zijn roots in de reclamewereld liggen.

Na het werken als art director bij diverse toonaangevende bureau's werkt hij de laatste 25 jaar als creatief vormgever zelfstandig voor verschillende klanten.

Hij realiseert zich dat het vormgeven op de pc hem minder raakt dan het ambachtelijke papierwerk. Wat genoot hij van het maken voor het werk van Scaldia. Een papierfabrikant die hem zijn gang liet gaan om zo creatief mogelijk een direct mail te maken.

De keuze word gemaakt om Intuition om te zetten naar Intuition Paper Art. Pieter laat de geavanceerde, digitale  vormgevings-programma 's achter zich en trekt zich terug  naar de tekentafel en het ambachtelijke handwerk. ook visualiseert en begeleid hij de fantasieen van Evelien op papier waar zij vervolgens mee aan de slag kan.

Evelien Mielekamp, 02-06-1961 is de levenspartner van Pieter, doordat zij door een onvolledige dwarsleasie afgekeurd werd, werd het leven anders.

Andere dingen werden belangrijk. mede daardoor werd Intuition Paper Art geboren.

Doordat zij veel moest zitten en haar armen, handen verkrampte bij stilstand, begon ze te oefenen met origami. Dit werden allerlei technieken; origami, quillen, quilten, 3d origami, tessellations.

Nadat de technieken beheerst werden, kwamen de fantasieen. Brainstormen met partner, visualiseren en maken. Het geeft haar leven weer kleur en vorm.

Beiden maakten de keus om met papier te werken dat al in omloop was. Het was al gekocht door iemand en daarna op marktplaats gezet of naar hen gebracht. Dit gaf een extra uitdaging aan het werk, wat kan men met het papier en die kleuren? De technieken vragen om een bepaald soort papier. Dus het papier werd niet gekocht voor het idee, maar het papier gaf een idee.